22 februari: Lin i fokus III

Det tredje seminariet inom Lin i fokus fokuserar på de som arbetar med lin idag och de innovationsmöjligheter och teknikutmaningar som finns.

Vi vill gärna bjuda in dig, som har deltagit och bidragit med din kunskap och engagemang under årets två tidigare tillfällen, till det avslutande seminariet onsdagen den 22 februari kl. 13-17 i DO-tank Center.

 

Dagen inleds med att vi får ta del av metodiken från liknande projekt inom råvarorna ull och hampa. Bland talarna finner vi Christian Lundell från Arena Svensk Ull samt Git Skoglundhampakunnig textilhistoriker. Vi får även ta del av hur man utvecklar en plattform inom ett helt annat område, nämligen trä. Anna Werbitsch Arnel, VD på Träcentrum i Nässjö berättar om den resa de har gjort i Småland.

I en gemensam workshop under ledning av Peter Albinsson formulerar vi processer och kopplar samman aktörer, för att på sikt utveckla en samverkansplattform för lin som lokal fiberråvara. Peter Albinson har i hela sitt liv arbetat med utvecklingsfrågor där kultur, näringsliv, samhälle, akademi, institut och organisationer möts och utvecklar framtiden tillsammans.

Som ett första steg framåt skapas redan nu en utställning om lin på Rydals Museum under 2023, med åtföljande workshops och nätverksmöten under sommaren och hösten.

 

Lin i fokus är ett fysiskt event som hålls på plats i DO-tank Center, Textile Fashion Center, Borås. Eventet har ett begränsat antal platser men du som har varit med tidigare har förtur.

Anmäl dig här

Vid frågor kring eventet, kontakta Maria Zelion – maria@skryta.se eller 0708-79 05 05.

 

Lunch

Lunch finns till självkostnadspris på The Company i Textile Fashion Center.

Projektet drivs av Science Park Borås vid Högskolan i Borås och Föreningen Internationellt Vävcenter. Det finansieras av Västra Götalandsregionen.