Invigning av Reconsider Design – en del av EU-projektet EcoDesign Circle

Reconsider Design är en vandringsutställning om cirkulära företag och metoder som varit framgångsrika i länder runt Östersjönsregionen. Utställningen är en del av det cirkulära EU-projektet EcoDesign Circle som Stiftelsen Svensk Industridesign (SVID) driver. Tidigare har utställningen visats i Finland, Litauen, Polen och Tyskland och är nu på väg till Sverige.

Utställningen kommer att invigas i Sverige den 10 oktober i samband med eventet ”Bäst på Cirkulära Affärer?” som anordnas av Science Park Borås, Smart Textiles och Västra Götalandsregionen. Utställningen Reconsider Design visar hela 30 cirkulära idéer och produkter som varit framgångsrika.

Cirkulär ekonomi handlar om smarta och hållbara lösningar med syftet att minska miljöpåverkan när en produkt används. Idag sätter bland annat kommuner mer press på att företag anpassar sig, medan även konsumenter blir alltmer medvetna. Exempel på hur man ställer om till cirkulär ekonomi är att ta bort miljöfarliga ämnen, designa sina produkter så att de kan återanvändas, återvinnas eller hyras ut.

Låt dig inspireras och börja att se över din organisations och dina vanor, anmäl dig redan idag!

Länk till anmälan: https://aventi.se/cirkularaaffarer/

För mer information kontakta projektledare CircularHub