Rave Review nominerade till LVMH-priset  – ett av världens tyngsta

Rave Review, modemärket som skapar sina remake-kollektioner i samverkan med re:textile och Science Park Borås, är en av tjugo semifinalister till ett av modevärldens tyngsta pris – LVMH-priset.
Rave review är det första svenska modemärket någon som nominerats till priset. Nomineringen innebär att de bland annat tillsammans med de andra utvalda får möjlighet att visa upp sig för modeeliten i semifinalen under Paris modevecka.

– Det känns otroligt roligt att LVMH valde ut oss som en av 20 stycken nominerade, säger de i ett mail till magasinet Bon. För oss är LVMH den perfekta kontexten att vara i eftersom vi siktar på den internationella high-end-modescenen. Detta är ett sätt för oss att nå ut i världen och mäta oss internationellt.

Rave Review tävlar med sin kollektion för höst/vinter 2020, en kollektion som presenterades under modeveckan i Köpenhamn.

Mer om Rave Review i Köpenhamn kan du läsa här (länk till artikel).

Vinnaren av LVMH-priset får 300 000 euro, medan andraplatsen som delas ut i Karl Lagerfelds namn resulterar i 150 000 euro. Bland tidigare vinnare finner man Grace Wales Bonner, Marine Serre och Simon Porte Jacquemus.

– Vi är redo att ta Rave Review till nästa nivå och detta pris skulle göra det möjligt. Dels för alla rutinerade experter och den jury vi kommer träffa i Paris under showroom-dagarna. Vi hoppas lära oss och inspireras av både experterna och de andra nominerade, både kreativt och affärsmässigt. Men också för chansen att vinna så mycket pengar. För ett litet märke som oss, som är finansierat endast med privata pengar, skulle den summan vara avgörande, säger modemärkets grundare Josephine Bergqvist och Livia Schück till tidningen Bon.

Läs om LVMH-prize här (länk till webbsida)