Så ska F/ACT Movement nå ut i Europa

Nu siktar F/ACt Movement på att ta nästa steg. Målet är att bli större och nå fler personer som kan engagera sig kring hållbart mode. Det berättar Adrian Zethraeus, projektledare för F/ACT Movement på Science Park Borås, i en artikel i tidskriften Scandinavian MIND.

När F/Act Movement startade 2019 var det en regional satsning. Tio personer som älskade mode skulle under nio månder genomgå ett köpstopp samtidigt som de deltog i bland annat workshops och samtal kring hållbart mode. De fungerade även som ambassadörer för projektet via sina instagramkonton och det officiella kontot för F/Act Movement.

Adrian Zethraeus, F/Act Movement och Science Park Borås
Adrian Zethraeus, F/Act Movement och Science Park Borås

Under 2020 skalades projektet upp till att bli en nationell angelägenhet med närmare 60 så kallade factivister fördelade på nio noder runt om i landet. Nu vill man nu nå ut i Europa.

En ansökan om att få EU-finansierade medel har lämnats in och projektet håler tummarna för att den ska gå igenom och bli godkänd. Vad det skulle kunna innebära kan du läsa om i artikeln som du når via länken nedanför.

 

Läs hela artikeln om F/ACT Movement här (på engelska)

 

F/Act Movement drivs av Science Park Borås, Göteborgsregionen, Västra Götalandsregionen och Naturvårdsverket