Lyckad heldag om cirkulär ekonomi

Almedalsveckan

Under onsdagen gick högskolans seminarier i Almedalen av stapeln – från Borås. Det blev en digital heldag med fokus på cirkulär ekonomi. Deltog med föreläsningar och panelsamtal gjorde forskare, företag, offentlig sektor, fackförbund och civilsamhälle.

Science Park Borås, som är en del av Högskolan i Borås, arrangerade dagen tillsammans med Sveriges Textil- och Modeföretag, TEKO.

– Vi är väldigt nöjda med dagen. Cirkulär ekonomi är en viktig drivkraft i projekten vid Science Park Borås. I seminarienamnet ställde vi oss frågan om cirkulär ekonomi finns på riktigt – och det tycker vi att det gör, vi har kommit långt jämfört med för några år sedan. Men vi är inte nöjda, det är mycket kvar som behöver utvecklas både hos konsumenter, producenter och lagstiftare, säger Birgitta Losman, hållbarhetstrateg på Högskolan i Borås och Science Park Borås samt moderator under dagen och förtsätter:

– Vi fick många tittare genom hela dagen och hoppas att vi på det viset kunde sprida kunskap och inspiration inom ämnet.

Dagen sändes online via Youtube och går att se i efterhand till 21 juli