Framtidens cirkulära köpcentrum

Projektet har fokus på cirkulära lösningar kopplat till textil, mode och klädkonsumtion och ska undersöka hur unga vuxnas behov, beteenden och drivkrafter inom detta områder ser ut och hur de kan mötas upp med cirkulära och hållbara erbjudanden.

Arbetet sker i samarbete med Frölunda Torg där en behovsanalys med fokus på unga vuxna kommer att genomföras för att hitta nya attraktiva cirkulära och hållbara erbjudanden. Projektet ska också undersöka hur dessa erbjudanden kan skalas upp och göras ekonomiskt lönsamma.

Målet är att ta fram ett eller flera attraktiva koncept för en cirkulär handel i ett köpcentrum som Frölunda torg, samt ta fram en gemensam bild av vilken infrastrukturer som krävs för att skapa en lönsam affärsymbios för en mer hållbar och resurseffektiv konsumtion.

Projektet är en del av utlysning Design för en hållbar livsstil – innovationer där ungas framtid är i fokus inom ramen för Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om

Läs slutrapporten här!

Samarbetspartners

 • Frölunda Torg
 • Skandia Fastigheter
 • Lindex
 • H&M
 • KappAhl
 • GinaTricot
 • Intersport
 • ACG Accent
 • RecoMended
 • Easycom
 • Not so ordinary

Finansiärer

 • Västra Götalandsregionen

Tidsram

Startar: 2023-01-01
Slutar: 2023-05-30

Projektledare

Adrian Zethraeus, Science Park Borås – adrian.zethraeus@hb.se