När traditionellt hantverk och modern teknik möts

Science Park Borås deltog i den senaste workshopen i en serie av åtta träffar som anordnas av Danish Fashion Institute som en del av ECAP Projektet. Huvudämnet var Design for Longevity – ”Making-Craftsmanship vs. Mass Production”, och belyste kunskapsbehovet hos designers och beslutsfattare för att förstå hur traditionellt hantverk och modern teknik kompletterar varandra, och var fokus bör ligga vid prioritering av produktions- och prisklasser.

Över 20 designers, forskare och offentligt anställda deltog i workshopen som hölls i Textile Fashion Center. Den praktiska och konkreta workshopen gav flera bra inspel och förtydliganden som bidrag till en helt ny e-baserad metodikplattform för Design for Longevity som just nu byggs som en del av ECAP-projektet.