Populära lunchseminarier fortsätter – talare redan inbokade

Hur tågstationer ska få fler att leva och bo i småsamhällen, vad som krävs för att bygga fossilfria hus och hur vi kan ställa om till att leva mer cirkulärt – allt detta och mer därtill har diskuterats på de tre lunchseminarier som Science Park Borås bjudit in till under början av året. Nu är det klart att det blir en fortsättning.

Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg vid Science Park Borås
Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg vid Science Park Borås

Seminariet om Delningsekonomi & hållbar livsstil – hur gör vi och varför? var mest välbesökt och fick avsluta serien. För den här gången. Nu står det nämligen klart att föreläsningarna fortsätter.
Redan den 18 februari är det dags för nästa omgång och på talarlistan står bland annat Peter Krahl Rydberg som är energistrateg på Borås stad.

– Tankar på att fortsätta med lunchseminarierna även under våren har funnits med hela tiden. Vi vill ju också stärka Science Park Borås som möteplats, säger Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg på Science Park Borås, som är med och arrangerar.

En av besökarna på seminariet om delningsekonomi var Kenneth Ölund, politisk sekreterare åt miljöpartiet i Borås, han vill gärna att det blir fler seminarier.
– Någon måste göra den här sortens seminarier och ju fler desto bättre. Dessutom är ämnena jättebra! Det finns inget viktigare än att ta oss ur fossilfällan på olika sätt.

Lunchseminarierna arrangeras av Science Park Borås i samarbete med Centrum för Hållbart Samhällsbyggande och URBAN TALKS.