Science Park driver hållbarhetsfrågor i Almedalen

Science Park Borås och Högskolan i Borås lyfter hållbarhetsfrågorna högt på agendan under Almedalsveckan 30 juni-7 juli. Med tre seminarier diskuteras hållbar utveckling ur olika perspektiv.

Två av seminarierna sker inom ramen för regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, med fokus på hållbarhet inom textil- och modeindustrin.

200 ton om dagen – varför bränner vi upp framtidens mode?

Tid: tisdag 2 juli 2019, kl. 10:30-11:15

Vad: I Sverige slänger vi 200 ton textilier i soporna. Varje dag. Det mesta bränns upp. Därför vill politikerna införa producentansvar och se kraftigt ökad återvinning och återbruk. Men vad krävs för att ta vara på alla begagnade textilier och istället se dem som en värdefull materialresurs?

Läs mer om seminariet

Från missbruk till återbruk – ta makten över din garderob

Tid: tisdag 2 juli 2019, kl. 15:30-16:15

Vad: Kan klädkonsumtion vara ett missbruk och hur tar vi oss i så fall ur det? Tio vanliga människor med olika delar klimatångest valdes ut att delta i forskningsprojektet F/act Movement. Ta del av hur köpstoppet på sex månader påverkade dem och vilka nya möjligheter som öppnades upp för deltagarna.

Läs mer om seminariet

Hur vi förenar hållbarhet med ökad konsumtion

Tid: onsdag 3 juli 2019, kl. 14:15-15:00

Vad: Många lever i tron om att vår konsumtion minskar. Statistik visar på motsatsen. Våra köpbeteenden måste ändras samtidigt som vi vill skapa tillväxt. Hur får vi den här ekvationen att gå ihop?

Läs mer om seminariet

Läs mer

Högskolans fullständiga program i Almedalen 2019

Textile & Fashion 2030