Science Park önskar glad sommar!

Våren har varit händelserik på Science Park Borås. Det märks inte minst i utvecklingen av Do-tank Center, som är en viktig motor i vår innovationsprocess. Sedan årsskiftet har vi haft över 120 st bokningar i form av events, workshops, föreläsningar och möten samtidigt som vi har byggt om lokalen, med 100% återbrukad inredning. Ambitionen är att skapa en stimulerande miljö och det känns verkligen som att det finns en optimism om framtiden i alla möten vi har med företag och andra aktörer som vill testa idéer och nya affärsmodeller kopplade till en cirkulär ekonomi.

Vi har också gjort en studie med hjälp av Kairos future om framtidens hållbara konsumtion med inriktning på vilka som är ”drivers” både i form av konsumentgrupper och trender. Vi kommer att presentera denna studie i olika sammanhang under året, bland annat i Almedalen nästa vecka. Vi har också har producerat en video om resultatet som inom kort kan ses i våra sociala kanaler, så håll utkik!

På Almedalsveckan är vi aktiva och är inblandade i tre seminarier, samtliga med temat hållbarhet, vilket ligger i linje med vårt nya verksamhetsområde Konsumtion som vi etablerar med fokus på hållbar konsumtion. Här är målet tydligt: vi ska bli en nationell utvecklingsarena inom hållbar konsumtion, på samma sätt som vi redan är med plattformen Textile & Fashion 2030 som är en nationell arena för hållbart mode och hållbara textilier.

I oktober står vi också som värdar för en stor nationell konferens ”Nationell verkstad för hållbara livsstilar” som vänder sig till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill samlas kring frågeställningar om hur vi tillsammans ska möta och lösa utmaningar för att säkra utvecklingen av det hållbara samhället.

Besök gärna webbsidan: www.nationellverkstad2019.se kolla in det intressanta programmet och anmäl er!

Jag vill också passa på att hälsa vår kollega Susanne Nejderås, verksamhetschef på Smart Textiles, välkommen tillbaka efter att ha varit i Silicon Valley i USA i sju veckor och fått inspiration och nätverk. Susannes nyvunna kunskaper kommer att vara viktiga för oss alla framåt och stärka vår innovationsmiljö ytterligare.

Och så vill jag såklart önska er en riktigt härlig och avkopplande sommar.

Vi ses i augusti igen!

Erik Bresky, VD