Fashion tech med Flic

I vintras fick Science Park en fråga från företaget bakom den smarta knappen Flic. Uppdraget var om det gick att göra deras produkt mer”fashion” genom att integrera knappen i en väska eller på ett plagg. Sagt och gjort. Nu har arbetet resulterat i en prototyp.

Flic är knapp med vilken du kan koppla din mobil till en app, via appen väljer du vilka funktioner du vill ha och vad din mobil ska göra genom knapptryckningar.

”Vi har tagit fram en textil patch med Flics teknik integrerad i textil”, säger Marie Widén projektledare på Science Park Borås och berättar att patchen kan flyttas och fästas (med magnet) på plagg och finns i två material, en i textil och en i läder.

”Vi har åstadkommit fashion tech som är ett populärt område just nu på marknaden och det är spännande att vi får uppdrag inom detta fält. Nu har vi levererat ett förslag, en prototyp, på hur en tänkbar lösning skulle kunna se ut”, säger Marie Widén.

Fortfarande återstår en del saker att lösa innan prototypen kan bli verklighet på marknaden, bland annat själva produktionsprocessen om hur man genom sömnad syr in elektroniken på ett kvalitetssäkert och kostnadseffektivt sätt.

”Det har varit ett spännande samarbete med stor potential till vidareutveckling”, säger Joacim Westlund på Shortcut Labs AB som har utvecklat Flic.

Läs mer om Flic: https://flic.io/