Elektronikprodukter designas för kortare livslängd

Science Park Borås värnar om och driver frågor kring en mer hållbar värld.
Därför tycker vi att
Sveriges Radios serie Prylarnas Pris är viktigt att lyssna på för att bli medveten kring konsumtionsfrågor och kunna agera för förändring.I serien granskas elektronikindustrin och den allt kortare livslängden på våra hemmaprylar. Det kan handla om elvispar, diskmaskiner, fjärrkontroller och telefoner.Sveriges Radios ekoredaktion berättar om hur företag med flit tillverkar produkter så att de får en kortare livslängd, till exempel genom att bygga in batterier så att de inte går att byta ut när de slitits ut.

Prylarnas Pris Foto: Sveriges Radio
Vill du skaffa mer kunskap om morgondagens konsument och diskutera liknande frågeställningar?
Läs mer om koferensen Nationell Verkstad och anmäl dig här.