Science Park Borås först ut i Borås Tidnings satsning på scrollytelling

  1. När Borås Tidning lanserar sin första scrollytelling-publicering är det ett stort reportage om klädindustrins baksidor ur ett hållbarhetsprespektiv, grundat i Science Park Borås verksamhet, som får äran att vara först ut.

Flera medarbetare har intervjuats utifrån sina expertområden. Resultatet redovisas, tillsammans med fakta och grafik, i den story som läsaren scrollar sig igenom på sin mobil eller platta.

 

Förutom att du får veta vilka negativa effekter textilindustrin och tillverkningen har på miljön så berättar bland andra Mats Johansson, forskare och expert på textila material och Adrian Zethraeus, projektledare på re:textile, vad som behöver göras för att motverka industrins negativa påverkan på klimatet.

Läs hela storyn här (länk).

Foto: Borås Tidning och Unsplash

Borås Tidnings satsning på scrollytelling är ett samarbete mellan Borås Tidnings testredaktion Beta Borås och RISE Interactive.

Beta Borås är en testredaktion i ett forskningsprojekt med syfte att skapa nya sätt att göra lokal samhällsjournalistik riktat till målgruppen 25-35 år. Projektet är ett samarbete mellan Borås Tidning, Södertörns högskola, Rise Interactive och Lindholmen Science Park.