Sluta inte konsumera på White Monday – shoppa cirkulärt

Den 25 november 2019 infaller den dag som har kommit att kallas för White Monday. Budskapet med dagen kan beskrivas som en cirkulär motpol till Black fridays linjära shoppingmönster. White Monday innebär inte att du ska sluta handla och shoppa.

 -Det handlar om att sätta fokus på det nya sättet att köpa saker. Laga, reparera och använda det vi har, menar Erik Valvring, innovationsledare på Science Park Borås som intervjuats av P4 Sjuhärad Sveriges Radio.

White Monday handlar alltså om cirkulär konsumtion, där du kan handla second hand, låna, byta, laga och skapa nytt av det som redan finns.

Re-designade och cirkulära kläder från Circular Textile Hackaton Foto: Circular Textile Initiative

Lyssna på intervjun med Erik Valvring här: