F/activister sökes – Så kan du vara med och förändra textilbranschen!

Nu har du chansen att bli f/activist. Du får utlopp för din kärlek till mode samtidigt som du coachas i att göra hållbara val.

Ansökan är öppen från och med den 18 maj och du hittar den på factmovement.se !

Det nationella F/ACT Movement-projektet startar i september 2020 och avslutas i maj 2021.

Därför ska du bli f/activist

Utmaningen är att undvika nyköp av kläder under tidsperioden, samtidigt som man får möjlighet att ta del av ett smörgåsbord av hållbara alternativ. Du blir dessutom en av ambassadörerna för F/ACT Movement och de fina värdena som projeketet står för.

Ansökan är öppen 18 – 31 maj.

 

– Som factivist får man både verktyg och kunskap för att kunna utmana sig själv och modebranschen. Man blir också en ambassadör för en mer hållbar livsstil. Och vi hoppas att det verkligen är ett incitament för att ansöka. Dessutom så vittnar f/activiterna från pilotomgången om hur roligt de hade och vilken gemenskap som spirade i gruppen, säger Adrian Zethraeus, på Science Park Borås och projektledare för F/ACT Movement.

Tips och härliga bilder finns på F/ACT Movements Instagramkonto – kolla och följ

Mer om F/ACT Movement

I pilotprojektet F/ACT Movement 2019, som bland annat drevs av Science Park Borås, fick tio privatpersoner, så kallade f/activister, prova på mer hållbar textilkonsumtion. De fick köpstopp för att handla nyproducerat under 6 månader, och fick istället bland annat köpa second hand, laga, och uppdatera sina befintliga plagg, så kallad remake. Deras erfarenheter delades via sociala medier och växte snabbt till en rörelse.

Nu ska nya och fler privatpersoner rekryteras . 18 kommuner runt om i landet är involverade i projektet som initierats av Göteborgsregionen och Science Park Borås, med Naturvårdsverket och Västra Götalandsregionen som finansiärer. De kommuner som deltar kommer att arrangera aktiviteter med fokus på hållbart mode och intresserade företag ska få hjälp att ställa om till mer cirkulära affärsmodeller. Tanken är att privatpersoner ska bli coachade för att lära sig mer om hållbara modealternativ samtidigt som de ska inspirera fler konsumenter att prova på nya sätt för att aktivera sin garderob.

kläder i en hög