Han är en av 60 nya f/activister – vill inspirera andra till hållbara val

  1. Nu kör den andra omgången av projektet F/ACT Movement igång. F/ACT Movement startade som ett pilotprojekt 2019 med syfte att inspirera redan modeintresserade deltagare att bli mer hållbara i sin modekonsumtion och i sin relation till sina kläder.

Projektet blev lyckat och nu, när andra delen av projektet sätter igång med nya f/activister, är deltagarna utspridda i hela landet med noder i sju olika städer.

Jean Bosco Nzubaha är 37 år, från Göteborg och arbetar med återbruk på Familjebostäder. Han har tidigare arbetat med mode som också är ett av hans stora intressen. Han är en av de tio f/activisterna som utgår från Borås.

-Jag försöker tänka hållbart redan idag. Till 95% tycker jag att jag fixar det. Jag handlar bara second hand och jag vill verkligen vara en inspiration för andra runt omkring mig. När det kommer till F/ACT tänker jag ”Two heads are better than one!”. Jag hoppas kunna lära mig ännu mer tillsammans med de andra i den här gruppen, säger han.

-Jag fick upp ögonen för F/ACT redan i pilotomgången. Sen blev jag faktiskt rekommenderad att söka till den här omgången av projektet. Det är de där 5% på min hållbarhetsskala som jag vill göra något åt, säger Jean och skrattar.

-Lite pinsamt kanske, men ibland när jag ska skänka bort grejer är det de minst hållbara grejerna jag ger bort, fortsätter han.

I och med F/ACT Movement hoppas Jean att det ska bli ändring på det och att han kan bli en ännu större källa till inspiration för sina vänner, bekanta och arbetskamrater.

 

F/ACT Movement drivs av Science Park Borås och Göteborgsregionen.

 

Kommuner med ansvar för F/activister:

Borås
Gotland
Karlstad
Linköping
Luleå
Stockholm
Umeå

Kommuner som arrangerar hållbara mode-evenemang:

Ale
Borås
Göteborg
Kungälv
Lidköping
Partille
Stenungsund
Öckerö

​Läs mer om F/ACT Movement

Följ Jean Bosco NzubahaInstagram