Remake och 3D-kläder när F/ACT movement tar plats på Way Out West

festivalbesökare

I sommar arrangerar F/ACT movement en rad olika aktiviteter under den klimatpositiva musikfestivalen Way Out West i Göteborg den 11–13 augusti. Besökarna ska bland annat ges möjligheten att ta med och laga sina egna kläder, samt ta del av goda exempel på hur de kan uppdatera sin garderob hållbart.

F/ACT movement, ett initiativ framtaget av Science Park Borås vid Högskolan i Borås och Göteborgsregionen, handlar om att inspirera konsumenter till att göra hållbara modeval, samt främja en mer klimatsmart produktion av textil.

I sommar kan festivalbesökarna på Way Out West inte bara se fram emot återkomsten av världsartister i Slottsskogen, utan också ha möjligheten att laga sina kläder och ta del av inspirerande presentationer med experter i PechaKucha-format, en kreativ snabbpresentationsteknik.

Gudrun Bonér, Creative Director för F/ACT movement, vill visa på ett brett sortiment av hållbart svenskt mode samt lyfta fram goda exempel från företag och tjänster som använder hållbara affärsmodeller till vardags.

– Vi vill inte komma med pekpinnar utan i stället inspirera till hur konsumenter kan bli mer medvetna och hållbara. Styrkan i vårt community är att det går att hitta likasinnade modeälskare att inspireras av och att man inte är ensam i sin resa i att ställa om till mer hållbara val, säger hon och fortsätter:

– För Way Out West-besökarna kommer det bland att annat finnas kreativa workshops där de kan sy om och formge egna kläder med hjälp av överkonsumtionsvaror och transfertryck, men också designa virtuella festivalkläder i 3D.Vi kommer också att ha en pop up-butik där en blandning av kurerad secondhand, remake, nyproduktion och litteratur säljs.

Under festivalen kommer besökarna kunna inspirera varandra med hållbara festival-outfits genom hashtagen #NoWasteStyle.

F/ACT movement kommer att finnas i området Greentopia, mellan de stora scenerna Azalea och Flamingo inne på Way Out West. Syftet med området är att lyfta hållbarhetsfrågan med fokus på transport, mat, dryck och textil.

Festivalen pågår 11–13 augusti, tider för aktiviteterna uppdateras på F/ACT movements webb inom kort.

Satsningen på Way Out West möjliggörs genom samarbete mellan Science Park Borås, Stockholm Resilience Centre, Göteborg & Co, Luger Inc. och Svensk Live.

Läs mer

F/ACT movement

Greentopia