Science Park Borås tar hem hållbarhetspris på Återvinningsgalan

Science Park Borås arbete med cirkulära kläder inom evenemangsbranschen har utsetts till Årets Återanvändare på Återvinningsgalan 2023!

Projektet Cirkulära eventkläder har under de senaste åren gjort ett stort avtryck och öppnat dörrar för en hållbar evenemangsbransch. En betydande milstolpe nåddes när Luger i år beslutade att all festivalmerch under årets upplaga av Way Out West skulle bestå till 100% av återbrukade second hand-kläder, ett initativ som nu har belönats med ett hedrande pris på Återvinningsgalan.

– Jag är väldigt glad och stolt! Priset är ett kvitto på att samverkan och att jobba tillsammans är nyckeln till framgång. Det visar också på att samhället börjar bli moget för konceptet cirkularitet och ser det som ett viktigt initiativtagande vilket är fantastiskt roligt, säger Anna Lindgren, projektledare för Cirkulära eventkläder hos Science Park Borås.

Priset för Årets Återanvändare går till en person, organisation eller företag som verkat för och aktivt arbetat med att föra material högre upp i avfallstrappan, till exempel genom att använda material på ett sådant sätt att en produkts livslängd förlängs och materialåtervinning därmed skjuts på framtiden.

Vinnarna presenterades den 30 november på Vasateatern i Stockholm. Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

Läs motiveringen och se alla vinnare här

Vill du veta mer om projektet? Den 6 december arrangeras ett webbinarium med insikter från arbetet, fritt att delta för alla. Läs mer och anmäl dig här

Text: Science Park Borås
Foto: Återvinningsgalan

Läs mer