Makerspace Borås

#makeinsweden

Kultur och kreativa näringar bidrar med idéskapande innehåll till teknisk och social innovation. Vi ser initiativ som idag allmänt går under begreppet DIY växa fram. Makerskulturen drivs av samhällsmedborgares vilja att göra saker på nya sätt och utmana invanda mönster.  Allt fler makerspaces dyker upp och etableras runt om i Sverige och Europa med tillgång till elektroniklabb, sy-studios, laser-skärare och 3D-printers under ett och samma tak. Här ges en utmärkt miljö för idéutveckling och enkel prototypframtagning.

Under 2016 har Science Park med stöd från Vinnova haft möjlighet att genomföra en förstudie och lära sig mer om den framväxande makerrörelsen i Sverige och internationellt kopplat till hållbar utveckling, textil och mode. I projektet har vi lagt grunden till ett långsiktigt samarbete mellan Re:textile, Modeinkubatorn, Textilhögskolan, Smart Textiles, Textilmuseet och Innovationsplattform Borås.

Följ den svenska makersrörelsen på twitter: #makeinsweden

Artiklar

Den svenska maker-rörelsen möttes i Malmö

Vi möter makers i Paris  

Öppet hus i Re:textile minimakerspace under Kretsloppsveckan

Kasserade plagg kan göras trendiga och ge nya affärsmöjligheter 

Skänk dina gamla jeans – Re:textile lanserar insamlingskampanj

Re:textile öppnar minimakerspace i Textile Fashion Center 

Utforskar makersrörelsen i Berlin

En makerspacemiljö utvecklas i Borås 

Bilder från projektet