Re:design workshop – se Jonas uppdatera sina gamla skor

Torsdag 15:e september höll Re:textile öppet hus i Re:textile minimakerspace som en del av kretsloppsveckan för att bjuda in makers och shakers till en kväll fylld av re:design och skapande.

Under kvällen visades redesign-exempel varvat med prat om hållbar konsumtion och demonstrationer kring hur man med modern tryckteknik kan uppdatera kläder och skor för en längre livslängd. Med modern tryckteknik kan användaren själv uppdatera sina plagg. Det finns ingen anledning att handla nya grejer; ta tillvara potentialen i din garderob istället. Detta ger nya hållbara affärsmöjligheter och är bättre för miljön! Och naturligtvis MORE FUN!

Spaning från framtiden: ”Minns du när modebranschen utgick från produkter någon annan designat, massproducerat och lurat mig att gilla genom massiv reklam? Då min roll som konsument var att gapa och svälja”.

Tack till Perry från ACG Nyström (www.acgnystrom.se) som dök upp med denna fantastiska maskin!

I samarbete med Borås Energi och Miljö, ACG Nyström, Nordiska Etikettbolaget och Bamatex. För 2016 har Science Park Borås fått medel från Vinnova för att stödja utvecklingen av maker-rörelsen i Sverige kopplat till hållbar utveckling utifrån textil och mode. Marketplace Borås/re-textile deltar i projektet tillsammans med Modeinkubatorn, Textilhögskolan och Smart Textiles.