Fyllig artikel om volvohytten i Do-tank Center

Tillsammans med Science Park Borås, Smart Textiles och Textilhögskolan vill Volvo låta studenter på högskolan utveckla smarta textila idéer för den moderna lastbilshytten.

– Vi tittar ständigt på hur vi kan göra miljön ännu bättre för förarna. Tänk om vi till exempel kan hitta ett sätt att hålla koll på deras hälsotillstånd genom tekniska sensorer i textil, det hade varit fantastiskt för vårt säkerhetsarbete, säger Anders Nordén, Vice President Cab Technology hos Volvokoncernen.

I en omfattande artikel skriver nu teknikföretagen.se om samarbetet och det förväntade utfallet.

Läs hela artiklen här

Tanken kring hur förarhytten skulle kunna användas började med att ledningen för Volvokoncernen och Högskolan i Borås träffades under Almedalsveckan för några år sedan. Där diskuterades om det var möjligt att använda ny textilteknik för att förbättra lastbilshytten. Det resulterade i att Volvo lånar ut en lastbilshytt till högskolan som nu används i utbildningssyfte. Lastbilshytten står uppställd i Do-tank Center i Textile Fashion Center.