Idé kring effektivare transporter – vinnare av hackathon

Den 9/3 hölls den tredje och avslutande delen av Hack the Last Mile i DO-tank Center, där åtta studentgrupper fick presentera sina logistiklösningar för en internationell jury som de tagit fram under tidigare workshops. 

Sammanlagt delades tre priser ut och förstapriset gick till studenterna vid Högskolan i Borås Julia Zetterberg, Rebecka Jarlén, Felicia Lindström och Lisa Klevbrandt, som tillsammans utvecklat en modell för att effektivisera leverantörstransporter genom en förestående app. I slutet av september får de åka till Belgien och presentera sitt projekt för en större publik.

– Vi är såklart väldigt glada, men samtidigt lite förvånade över att vi vann. Det ska bli jättekul att få åka till Belgien och presentera vår idé kring dynamiska transporter även utanför Borås, säger Rebecka Jarlén, en av studenterna i den vinnande gruppen. 

Läs mer om Hack the Last Mile
Tidigare artikel om Hack the Last Mile