Framtidens hållbara konsumtion – Science Park Borås anordnar digital seminariedag

När Almedalen ställer in, försvinner också en unik möjlighet för allmänheten att delta i viktiga samtal som rör vårt samhälle. Den 1 juli anordnar därför Science Park Borås en digital seminariedag med kreativa samtal om framtida konsumtionsmönster och hur vi uppnår en hållbar handel. Vilka trender driver hållbar konsumtion och hur ser egentligen morgondagens handel och produktion ut om konsumenterna får bestämma? Tillsammans med bland andra F/ACT Movement, Textile & Fashion 2030 och Kairos Future blickar vi in i framtiden.


Den tänkta Almedalsveckan smyger sig allt närmare. En vecka som just i år kanske hade varit viktigare än någonsin av många anledningar, som nu Sverige tyvärr går miste om. För samtidigt som vi står mitt i en rådande pandemi, öppnar sig nya möjligheter för den som satsar rätt.

Av den anledningen har Science Park Borås beslutat sig för att arrangera en direktsänd seminariedag med välrenommerade talare, onsdagen den 1 juli. Det blir en arena för de ämnen som i ordinarie fall skulle ha lyfts under Almedalsveckan, men också handplockade gäster.  

Birgitta Losman, hållbarhetsstrateg på Science Park Borås och rektors samordnare för hållbar utveckling vid Högskolan Borås, är hoppfull inför seminariet.

– Vi kan inte resa men vi kan mötas och möten mellan människor har aldrig varit viktigare än nu mitt under coronapandemin, säger Birgitta Losman.

Dagen kommer att bestå av tre seminarieblock, med medverkande från olika organisationer och intresseområden. Alla samtal och diskussioner är direktsända där åhörarna kommer att ha möjlighet att ställa frågor och komma med inspel via chattfunktionen.

Tanken med de olika blocken är att alla deltagare ska kunna anpassa sitt eget schema under dagen, för att medverka på de delar som passar just dig. Eftersom den valda tidpunkten för seminariet innebär semestertider för många så kommer allt att spelas in och kommer med fördel kunna ses i efterhand.

– ”Vi ställer inte in utan om” är verkligen ett passande tema för dagen och det känns både spännande och angeläget med en sådan här dag där vi kan se på de möjligheter en mer hållbar konsumtion innebär. Detta påverkar både företag i hela näringskedjan likväl som samhällen och samhällsplanering med ändrade konsumtionsbeteenden och handel säger Erik Bresky, chef för Science Park Borås.

Anmälan till webinariedagen är öppen och vem som helst kan delta! Klicka på länken nedan för mer information om hur du går tillväga när du anmäler dig och kopplar upp dig.

Klicka här för att anmäla dig!