Rave Review tar emot regeringens exportpris – Årets uppstickare

Modemärket Rave Review, som samverkar tätt med Science Park Borås och re:textile, har tilldelats regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar i den helt nyinstiftade kategorin Årets uppstickare. Rave Review grundades och drivs av Josephine Bergqvist och Livia Schück som skapar high fashion remake-kollektioner av överbliven textil.

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar delas ut för att uppmärksamma bredden inom de kulturella och kreativa näringarna och deras bidrag till svensk export samt främjandet av Sverige som ett innovativt och kreativt land. Priset uppmärksammar en vinnare som utgjort synnerligen goda exempel inom sin delsektor och därmed bidragit till svensk export och som i sin verksamhet bidragit till att göra Sverige synligt utomlands.

Först att få nytt pris

I år delas som sagt även ett pris ut i den nya kategorin Årets uppstickare. Det går till en aktör inom de kulturella och kreativa näringarna som börjat göra avtryck internationellt eller vars verksamhet visar på exportpotential, och som är ett synnerligen gott exempel inom sin bransch.

Rave Review tilldelas priset med motiveringen:

”Rave Review har på kort tid gjort sig ett namn i modeindustrins mest prestigefyllda rum. Genom att sy om gamla plagg skapar företaget nytt mode och visar att exklusivitet och återbruk kan gå hand i hand. Rave Review uppvisar synnerligen gott exempel på kvalitet, kreativ höjd och nytänkande, vilket befäster Sveriges position internationellt som en progressiv och innovativ modenation. Med målet att bli världens mest hållbara modemärke leder företaget svensk modeindustri in i framtiden.”

 

Läs mer om Rave Reviews samverkan med Science Park Borås och re:textile här

Läs om Rave Review och LVMH-priset här