Glad sommar önskar Science Park Borås!

Squillablommor och porträttbild på Erik Bresky. Foto: Adobestock och Fredrik Malmlund
Erik Bresky. Porträttbild: Fredrik Malmlund. Bakgrund: Adobestock.

Vi går mot ytterligare en pandemisommar, då vi kan blicka tillbaka på ett omtumlande och utmanande år. Pandemin har fört med sig utmaningar, men också stora möjligheter att växla upp arbetet med cirkulära affärsmodeller och hållbarhet.

Vi har sett organisationer och verksamheter förändras och anpassa sig efter rådande läge och förändringstakten mot mera hållbara, och cirkulära affärer accelererar. När vi sammanfattade 2020 såg vi hur alla våra olika plattformar, projekt och aktiviteter inspirerar och leder oss mot denna förflyttning.

Läs mer om vår verksamhet »

Den 7 juli arrangerar vi i samband med Almedalen 2021 en heldag på temat ”Cirkulär ekonomi – finns det på riktigt?”. Vi kommer bland annat följa upp våra tidigare rapporter om hållbar konsumtion med en tredje rapport, ”Från fast fashion till granskogsfolk och minimalism – 2021 års rapport om hållbar konsumtion”.

Framför oss väntar ett mycket spännande år med flera olika nya aktiviteter i det fortsatta arbetet tillsammans med de företag som anslutit sig till våra plattformar. Det är med ambitionen och viljan att förbättra sitt hållbarhetsarbete som över 180 företag nu jobbar tillsammans med Textile & Fashion 2030 och den så kallade framstegsmodellen. I dagsläget har redan en tredjedel av dessa företag kommit igång med sina aktivitetsplaner.

Du som är intresserad av att vara en del av plattformen, kan läsa mer och ansluta dig på Textile & Fashion 2030:s webb »

Inom vår andra plattform Circular Hub, där du får tillgång till fördjupande material som du och ditt företag kan dra nytta av i er cirkulära omställning, har vi i dag 160 medlemmar.

Läs mer om hur du blir medlem i CircularHub »

Så – jag beaktar en omtumlande och utmanande vår, och ser med tillförsikt mot en framtid med enorma möjligheter för en bättre och mer hållbar värld. Men först några veckors semester. Kanske ses vi i ett cykelspår eller på en vandringsled?

Jag vill önska alla en riktigt härlig och avkopplande sommar och så hoppas jag att vi kan mötas fysiskt i höst.

Erik Bresky, VD
Science Park Borås