Entreprenörsanda i fokus när Prins Daniels Fellowship besökte DO-tank Center

I torsdags fylldes DO-tank Center av ett hundratal studenter och gymnasieelever när H.K.H. Prins Daniel besökte Högskolan i Borås.

H.K.H. Prins Daniel samt inspiratörerna och entreprenörerna Jeremias Andersson, Elin Kling och Johan Sundblad berättade om sina erfarenheter av att driva företag för ett fullsatt DO-tank Center. Dagen arrangerades av Prins Daniels Fellowship. Syftet med besöket i Borås var att främja och inspirera till entreprenörskap och företagande.

Efter föreläsningen och frågestunden stundade rundabordssamtal mellan H.K.H. Prins Daniel, inspiratörerna, studenter från högskolan och gymnasieelever.

Guidad visning i Smart Textiles Showroom

Dagen avslutades med en guidad visning i Smart Textiles Showroom där Science Park Borås textilstrateg Susanne Nejderås presenterade verksamheten och delar av utställningsobjekten tillsammans med Nils-Krister Persson, docent vid Textilhögskolan och forskningsledare för Smart Textiles Technology Lab.

Science Park Borås textilstrateg Susanne Nejderås presenterade Smart Textiles Showroom för Prins Daniels Fellowship.

Via Inkubatorn i Borås var även entreprenörerna Jenny Borg från LunaMicro och Sam Issa från Nano Textile inbjudna för att pitcha sina respektive affärsidéer för följet.

H.K.H. Prins Daniel var nöjd när han summerade dagen:
– Det har varit väldigt inspirerande. Vi har träffat många intressanta människor med nyfikna frågor och kloka tankar.

Är det något som stuckit ut lite extra?
– Det skulle vara den fina entreprenörsandan som genomsyrar hela staden. Knalleandan står sig stark – men det visste jag ju sedan tidigare.

Text: Christian Naumanen/Marc Hermansson
Foto: Anna Sigge