15 november: WOOLTALKS – en konferens om svensk ull

15 november är det dags för WOOLTALKS – en nätverkande konferens med fokus på utmaningar och möjligheter för lokal ull som en resurs på industriell nivå.

Vi hälsar dig välkommen till en dag fylld av inspirerande föredrag, erfarenhetsutbyten och nätverkande om den svenska ullen. Föreläsningar av Charlotte Jansson – CCWool och Västkustens ullinsamling, Walter Aigner – dokumentärfilmare, Peter Krommer – Lavalan Wool Insulation och Johan Sidenmark – Swedish Wool Initiative.

Wooltalks arrangeras av Arena Svensk Ull tillsammans med Science Park Borås, Nordiska Textilakademin och Swedish Wool Mattress, med förhoppningen att stärka nätverken och inspirera deltagarna till utvecklingen kring svensk ull.

Viktiga frågor under dagen:

  • Vad kan vi i Sverige lära oss från europeiska ullförädlare?
  • Vilka utmaningar och möjligheter finns idag för att ta tillvara ullen till större volymer i Sverige?

Dagen är en del av Borås Textile Days, men du behöver anmäla dig separat till Wooltalks.

Anmäl dig senast 31 oktober här

Företag och organisationer kan lämna intresseanmälan att ställa ut produkter eller tjänster. Ett fåtal platser finns och urval görs av projektgruppen efter intresseanmälningar. Sista dag för anmälan som utställare är 1 oktober (mer info via länken).