Rave Review är ett av de utvalda märkena till Guccis digitala filmfestival

Istället för en fysisk modevisning presenterade det italienska lyxhuset GucciFest, en digital modevecka den 16  till 22 november med specialinbjudna designers, då Gucci visar sin nya kollektion genom en miniserie i sju episoder. Samtidigt hade 15 unga modeskapare valts ut av Alessandro Michele, kreativ chef för Gucci, för att visa var sin modefilm, det skriver tidningen Bon i en artikel på nätet.

Guccis kollektion har titeln OUVERTURE of Something that Never Ended och miniserien regisseras av ingen mindre än filmskaparen Gus Van Sant, känd för filmer som My Own Private Idaho och Elephant. I serien får vi följa skådespelaren och konstnären Silvia Calderoni under en dag som är fylld a surrealism. Gucci-ambassadörer som Harry Styles och Billie Eilish medverkar också.

Svenska Rave Review, som samverkar tätt med Science Park Borås och innovationsmiljön DO-tank Center, har haft ett starkt år. I våras var de en av finalisterna till LVMH-priset, nyligen fick de ta emot regeringens exportpris i kategorin Årets uppstickare och nu är de bland de 15 modeskapare som får visa en egen modefilm under GucciFest.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VJ1KX9bSh48&feature=youtu.be

Rave Reviews film beskrivs så här på guccifest.com:
Organised around the four elements of earth, air, fire and water, this short, dialogue-free documentary about upcycling and sustainability contains moments of the surreal, including flying garments by Rave Review, and gentle musing on the nature of Swedishness.

De andra märkena är Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, Cormio, Charles De Vilmorin, JordanLuca, Mowalola, Yueqi Qi, Gui Rosa, Rui, Bianca Saunders, Collina Strada, Boramy Viguier och Gareth Wrighton.

Exakt hur GucciFest blir återstår att se, skriver tidningen Bon, men hänvisar till New York Times modekritiker Vanessa Friedman som skrivit på Twitter att hon har höga förhoppningar: ”I feel like this could be the answer to ‘How to Make Digital Shows Work?’ we’ve been waiting for.”

Du kan följa GucciFest 16–22 november på Guccifest.com.

Läs mer om Rave Review och regeringens exportpris Årets Uppstickare

Läs mer om Rave Reviews samverkan med science Park Borås