25 november: Hållbara konsumentens dag

Fredagen den 25 november kl 13–17 slår Science Park Borås upp portarna till DO-tank Center för att uppmärksamma Hållbara konsumentens dag!

Fokus under dagen ligger på hållbar konsumtion och hållbara livsstilar, med möjligheter att lära sig mer om remake och hur du håller liv i din garderob på kreativa sätt.

Se programmet nedan, evenemanget finns även på Facebook!


Second hand-mässa i DO-tank Center kl 13–17

Second hand-mässa

Några av landets största återförsäljare av second hand – Erikshjälpen, Björkåfrihet & Göteborgs stadsmission – tar med sig ett kurerat urval kläder och inredning och ställer upp en mässa utanför entrén till DO-tank Center hela eftermiddagen.

Stylinglabb och remake

Modedesignern och doktoranden Anna Lidström (@anotherblog) öppnar upp sin verkstad för alla som vill blåsa nytt liv i sin garderob:

”Känner du att du fastnat i ditt utryck, i din stil? Har du inget att ta på dig? Låt oss då hjälpa dig att låsa upp din garderob! Välkommen till oss för en stunds laboration med andra typer av plagg och accessoarer för att hitta nya kombinationer och uttryck i samklang med plagg du redan har. Testa, lek loss och ta en bild i vår style shoot. Ta med dig inspirationen hem och fortsätt laborera. Kanske kan du få uppslag till remake, en lagning eller ändringsömnad när dina plagg får nytt ljus genom en stunds styling.”

Fotostudio

Ta proffsiga studiobilder till Instagram i din remake-outfit i vår StyleShoot!

Transferprint

Uppdatera plagg med unika transferprints från några av landets mest spännande illustratörer. Ta med ett plagg hemifrån att trycka på eller köp något på plats!

Läs mer om de olika konstnärerna här!

DO-tank Center hittar du på plan 2 i Textile Fashion Center i Borås. Fri entré och öppet för alla!


Science Park Borås Hållbara Konsumtionspris 2022

Varje år delar Science Park Borås ut det Hållbara Konsumtionspriset till en aktör som gjort något extra för att främja en mer hållbar konsumtion.

2020 gick utmärkelsen till Handelsanställdas Förbund för rapporten Handels miljö- och klimatpolitiska program som presenterade 48 konkreta åtgärder för att främja hållbar konsumtion. I fjol gick priset till Repamera, ett företag som förlänger livslängden på kläder och skor genom standardiserade och professionella lagningstjänster.

Årets pris delas ut till den ideella organisationen Fair Action i samband med Hållbara konsumentens dag under en prisceremoni kl 12–13, med tillhörande föreläsning. Läs mer här!


Fakta

Hållbara konsumentens dag är ett årligt arrangemang av Science Park Borås tillsammans med F/ACT Movement och Circular Hub.