13 oktober: Flax fields for the future – internationellt webbinarium om linets framtid

”Flax field of the future” – Cultivating connections and sustainability!

Välkommen på ett internationellt webbinarium om linets framtid den 13 oktober. Deltagare är de nordiska hemslöjdsorganisationerna som delger sina erfarenheter från projektet 1 kvm lin och talare från Skottland och Nederländerna, bland annat Dr John Ennis.

1 KVM LIN är ett nordiskt projekt med syfte att sprida kunskap om linet – odling, beredning och slöjdande. Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter.

Den 13 oktober kl 13-16.30 har du möjlighet att vara med på detta internationella webbinarium, delta genom att klicka på denna möteslänk. Webbinariet sker på engelska.

Mer info här: Flax Webbinar

Bakgrundsinformation om Dr John Ennis, en av webbinariets talare:
John is a former family doctor and founder of Journeys in Design, linking wellbeing and design through exhibitions, walks, talks and workshops. Since 2017, Our Linen Stories programme has drawn on heritage and contemporary design relating to flax fibre and linen, throughout Scotland and beyond. Flax Futures is a set of regenerative design projects developed in collaboration with key allies around Scotland and beyond, making new contributions to our shared material culture and strengthening international links.

Välkommen!


Webbinariet är en del av projektet Kunskapsnod för lokal biobaserad fiberråvara, läs mer här: