24 november: Hållbara konsumentens dag 2023

Varje år delar Science Park Borås ut det Hållbara Konsumtionspriset till en person eller en aktör som gjort något extra för att främja en mer hållbar konsumtion.

Den 24 november delas årets pris ut till Anders Wijkman, en framstående profil inom hållbarhetsområdet och en sann veteran när det kommer till att driva förändring för en mer hållbar värld. Med en imponerande karriär som EU-parlamentariker, författare och samhällsdebattör har Anders dedikerat sitt liv till att främja hållbara lösningar.

Ta del av pressmeddelandet här

Tidigare vinnare

  • 2020 gick utmärkelsen till Handelsanställdas Förbund för rapporten Handels miljö- och klimatpolitiska program som presenterade 48 konkreta åtgärder för att främja hållbar konsumtion.
  • 2021 gick priset till Repamera, ett företag som förlänger livslängden på kläder och skor genom standardiserade och professionella lagningstjänster.
  • 2022 fick den ideella organisationen Fair Action ta emot utmärkelsen för sitt arbete med att utbilda gymnasieelever till att självständigt kunna granska företags hållbarhetsarbete.

Läs mer om priset och dess historik här

Program 24 november

12:00 Prisutdelning

12:15 Föreläsning: En bättre värld är möjlig, Anders Wijkman

12:45 Samtal: Vägen framåt, Anders Wijkman och forskarpanel

13:00 Träffa arrangörerna

Plats: DO-tank Center, Textile Fashion Center eller digitalt via Youtube

Dessutom håller Textilmuseet öppet med fri entré och The Company anordnar en AW som avrundning på denna inspirerande dag!

I samband med Hållbara konsumentens dag anordnas också en klädbytardag tillsammans med Textile Fashion Center, Naturskyddsföreningen, Klimatomställning Borås och Svenska kyrkan.
Läs mer här!

Anmäl dig på Facebook-eventet för de senaste uppdateringarna!